Класическо дълбоко почистване на лице

 

Дълбокото почистване на лице е задължителна процедура за кожа, предразположена към образуване на комедони. Най-често такава е мазната кожа. Възможно е с възрастта мазната кожа да се промени към нормална до суха, но структурата й остава с пори, които се пълнят със себум и замърсяват. И в този случай дълбокото почистване е необходимо веднъж месечно.

Как се образуват разширените пори? Съществува твърдение, че почистването на лице с екстракция ги провокира. Това не е вярно твърдение.

Широките пори може да са генетично и хормонално обусловени. И/или да се получат в следствие на произвеждане на големи количества себум /мазнина/. Когато тази мазнина не може да се излее свободно върху кожата, пората се препълва и съответно се разширява за я побере. Тоест нередовното почистване на лицето, води до разширени пори.

Какво представлява почистването на лице в нашия кабинет?

Прави се диагностика на кожата. Ако се установи дехидратация, почистването започва с нанасяне на хидратиращ продукт. Ако кожата е акнична, се третира с лечебен продукт.

Следва поставяне под озонирана топла пара. Това размеква себума и улеснява извеждането му от порите. Озонираната пара доставя кислород на кожата, дезинфекцира и повлиява благоприятно целия организъм на клиента.

След като бъде кожата бъде дезинфекцирана, се извършва екстракция на комедоните. Екстракцията се прави внимателно, избирателно, почти без болка и няма никакви неблагоприятни последствия като възпаления и излишно зачервяване.

Задължителната дарсонвализация прави дълбока дезинфекция в порите и повлиява благоприятно всички възпаления.

Следва нанасяне на гомаж, който успокоява, хидратира кожата, освежава тена и доизчиства кожата.

Ако кожата е все още зачервена се прави лек масаж с успокояващ серум. След което се нанася подходяща почистваща маска.

Завършваме с финален крем.

След почистването на лице кожата е идеално чиста, максимално успокоена и подмладена. В първите два дни след почистването се вижда пълния ефект от процедурата, който се задържа до 3-4 седмици, в зависимост от домашната грижа и спецификата на кожата.

Времетраенето на почистването на лице е 60 минути.

Цена 30 лв