Химични пилинги

Химичният пилинг е нехирургична намеса, която  цели ексфолиране на повърхностните слоеве на кожата с помощта на различни по сила на действие органични киселини. Целта на манипулацията е контролирана промяна на вида на кожата, чрез регенериране на нов епидермис.

В зависимост от дълбочината на излющване и количеството отстранени клетки пилингите биват: повърхностен, среден и дълбок.

Чрез повърхностния пилинг се цели отстраняване само на най-горния рогов слой на кожата и евентуално се стига до ниво между гранулозния и базалния слой на епидермиса.

Чрез средния пилинг се достига до  нивото на папиларна дерма (горния слой на дермата). При дълбокият пилинг се прониква в дълбочина – ретикуларна дерма. Кой от трите вида пилинг ще се избере, зависи от целта, която трябва да се постигне, и от желанието на пациента, т.е. какво очаква той от тази процедура.

ПИЛИНГ INNO-EXFO MANDELAGE

Нежен повърхностен пилинг, с Бадемова киселина и Витамин А

Не причинява изгаряне или зачервяване!

 Пилингът с Бадемова киселина е много подходящ, когато искаме да продължим да се грижим за кожата и през лятото. Притежава антибактериални свойства  и успешно се използва в терапията на акне, както и за подобряване вида на кожата при розацея, при изглаждане на бръчки и освежаване на тена.  За разлика от другите алфахидрокси киселини, бадемовата не предизвиква зачервяване на кожата, което позволява по-равномерно третиране и по-добри резултати,както и по-голям комфорт за пациента, като дискретно ексфолиира кожата, почиства порите, намалява възпалението, прави бръчките и повърхностните белези  по-незабележими.

Стимулира образуването на колаген и обновяването на тъканите. Много подходящ при груба, застаряла и мазна кожа. Препоръчва се на пушачи с лош тен, намалява и премахва пигментациите.

За оптимален ефект се правят между 3-5 процедури, които не отнемат време и не изискват откъсване от работното ежедневие.

За безплатна консултация и записване на час: 0882642553

Павлина Дулич – дермакозметик