КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА МАЗНАТА КОЖА И ДА ЗАПАЗИМ НЕЙНИТЕ ПРЕДИМСТВА


Всеки тип /здрава/ кожа на лицето има своите недостатъци и предимства. На повечето хора е известно, че мазната кожа е предпазена за дълго от дребни бръчици.
Недостатъците на мазната кожа са лъщене, зашушени пори, комедони и пъпчици. Борейки се с тези проблеми, много жени прекаляват с домашната грижа, по неправилен начин и превръщат кожата си в дехидратирана и чувствителна, пигментирана.
Ето 4 основни грешки, които наблюдавам при мои клиентки:

1. Ежедневно ползване на ексфолианти с твърди частици.
Това е агресивно дори за мазната кожа, тя се защитава, като вроговява по- бързо, уплътнява се, понякога започва да образува милиуми.
Правилното използване на ексфолиращ продукт е веднъж- два пъти в седмицата.

2. Чоплене и изстискване на пъпки и комедони, набързо пред огледалото, без дезинфекция и директно нанасяне на крем.
Това води до възпаления и пигментации.
Правилно е да посещавате козметик поне веднъж в месеца за да почисти лицето. Или ако все пак го правите вкъщи, дезинфекцирайте преди и след мястото.

3. Безразборно и често ползване на всякакви почистващи, дори съмнителни маски и продукти. Това води до дехидратиране на кожата. С дехидратирането, започва остаряване. Започва лесно да се зачервява. Не понася пара и почистване и става омагьосан кръг. Почистването при козметик става неприятно.
Правилно е да ползвате почистваща маска веднъж в седмицата. Ако е глинена, да я измиете след като е засъхнала на около 40%. След маската да нанесете хигратиращ продукт.

4. Използването на неподходящи кремове, които запушват порите и обезмислят всяка грижа.
Правилно е да подберете качествени продукти, съчетани да регулират мазнината, да хидратират кожата, а в слънчеви дни да я предпазват от слънцето.

И не забравяйте да се усмихвате:-)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *