ДЕРМАРОЛЕР ВКЪЩИ – МНОГО ОПАСЕН ЕКСПЕРИМЕНТ

Микро-нидълингът наистина постига забележителни резултати и става все по-употребяван в индустрията за красота.

Извършва се с дермаролер (цилиндричен валяк), с прикрепени множество много малки игли върху него, които проникват на дълбочина от 0.25 мм до 2 мм в кожата. Малките наранявания, които се получават при убождането с игличките водят до стимулиране на образуването на нов колаген в кожата. В резултат белезите и бръчките постепенно се заличават. Кожата става по-гладка, също така може да се използва за коригиране на пигментацията.

Напоследък хит на пазара са дермаролери за домашна употреба.
В Youtube е пълно с клипчета как да го направите. Цената е напълно достъпна за всеки. Не плащате процедура в клиника или кабинет, спокойно си се бодете вкъщи пред огледалото и ставате все по-млади и красиви.

Звучи страхотно. Но:

Освен стимулиране на колагена, идеята на убождането е да се отворят микроканалчета в кожата, които да останат достатъчно дълго за да може да се вкарат активни вещества /мезококтейли/. Т.е нарушава се защитната бариера на епидермиса. Това означава, че непосредствено след убождаането вашата кожа е беззащитна и абсолютно отворена за всякакви микроби и инфекции. Дали е удачно да бъдете в такова състояние в домашна среда?

Второ: Всеки препарат, с който намазвате лицето си след убождането прониква в дълбочина. Ако се появи алергична реакция,инфекция или друга неблагоприятна реакция тя ще бъде под повърхността на кожата, което е много по-трудно за лечение. Когато процедурата се извършва от специалист в кабинет, се използват специални съвършено пречистени мезококтейли от активни съставки, предназначени за действие в дълбочина.

И третата не по-малка опасност е невъзможността дермаролера да бъде стерилизиран в домашна среда. Измиването със спирт е дезинфекция. Което е коренно различно от стерилизация. Особено при повторно ползване на ролера, по игличките има биологични остатъци. Те не могат да бъдат унищожени напълно само с дезинфекция.

В специализираните кабинети дермаролера винаги се дезинфекцира, а след това стерилизира непосредствено преди процедурата. В стъпките на процедурата са включени непрекъсната дезинфекция на кожата, работи се в максимално стерилна среда и със специални продукти.

Използването на дермаролер в домашна среда е изключително опасно за здравето и красотата.
Не правете това вкъщи.

Павлина Дулич – професионален козметик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *