За косопада

 

Да си поговорим за косопада …

Косопад,оплешивяване или Aлопеция, звучи  изключително неприятно както за жените така и за мъжете. Проблемът Алопеция засяга все по-голяма част от хората . Напрегнато ежедневие, стрес, хормонален дисбаланс са само малка част от причините, предизвикващи алопецията. Една от най-често срещаните причини за косопад е андрогенната алопеция. Други чести причини за косопад могат да бъдат телогенен ефлувиум,  алопеция ареата,  трихофития, след козметични манипулации.

По-редките форми на косопад се диагностицират по-трудно, необходимо е да се направят изследвания, въпреки това в някои случаи състоянието може да остане недиагностицирано.

В някои случаи може да не съществува подходящ метод за лечение.

През последните години се разширяват проучванията за човешкия косъм, причините за косопад, както и създаването на нови методи на лечение. Това е много оптимистично особено за хората, които са засегнати от редките видове и форми на косопад.Справянето с този проблем изисква търпение и постоянство.

Да си поговорим за причините и симптомите..

Отпадането на косми е напълно нормално явление, което се дължи на космения цикъл. За едно денонощие нормално могат да паднат около 100 косъма.За косопадя-като проблем ,започваме да говорим тогава,когато отпадат повече от 100 косъма дневно.

Симптомите на косопад могат да бъдат различни в зависимост от пола, възрастта и най-вече от причината за възникване на косопад. Косопадът се дължи и на различни вътрешни заболявания . В тези случаи е възможно, освен косопад да има и други симптоми. Косопада може да се дължи също и  на често боядисване на косата, неправилното използване на сешоар, маша, преса или стилизиращи продукти. Приемът на някои лекарства, недохранването, различни инфекции, хормонални нарушения, някои системни или кожни заболявания също могат да доведат до косопад.

Косопадът обикновено не е съпроводен с никакви други оплаквания. Промяната в косата може да се забележи, както докато се гледате в огледалото, така и от близките или фризьора.

От косопад не страдат само възрастните, детската алопеция най-често е причинена от гъбична инфекция. Ако забележите поява на косопад или каквато и да е промяна в окосмяването по главата при деца трябва да се консултирате с кожен лекар.

Консултацията с лекар при косопад е задължителна, aко освен косопад има и някой от следните симптоми: обрив по кожата, висока температура, отслабване на тегло, липса на апетит, запек, диария, повръщане, болка, объркване, затруднено дишане и др.

Да си поговорим за решението…

Продуктите от линията Energie на Fanola насищат с кислород и възстановяват луковицата на косъма,като възпрепятстват ефикасно косопада и подпомагат за по-бързото израстване на косата. Линията е подходяща за слаби и тънки коси,придава жизненост и тонус. Серията е обогатена с олиго минерали, екстракти от билки и растителни протеини. Изключително ефикасна при правилно използване на продуктите в лечебна схема.

За повече информация относно програмата против косопад

0885324691 – Дес Борисова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *